25 Kasım 2010 Perşembe

İZİNSİZ E MAİL VE SMS CEZA

Bakanlar Kurulu’nda önceki gün kabul edilen 16 maddelik Elektronik Ticaret Kanun Tasarısı’nda, “istek dışı” haberleşme yasaklanıp, 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası getirilirken, indirim, hediye, promosyon ve yarışmalara da çeki düzen verildi. 
Adalet Bakanlığı’nca, “AB Elektronik Ticaret Direktifi’ne” uyum sağlanması amacıyla hazırlanan “Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı” önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk edilecek.

Ticari iletişimde, indirim, hediye gibi promosyonlar ile promosyon amaçlı yarışma veya oyunların bu niteliği açıkça belirtilecek. Bunlara katılımın ve faydalanmanın şartlarına kolayca ulaşılabilecek. Şartlar açık ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlaşılır olacak. Bu koşullara uymayana, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 2 bin liradan 15 bin liraya kadar idari cezası verebilecek.

Abone ve kullanıcılara artık önceden izin alınmadan, doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerikli SMS ve e-mail atılamayacak. İzinsiz atılan istenmeyen elektronik posta nedeniyle sorumlulara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca, 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası kesilecek.

1 yorum:

zennanbal dedi ki...

merhabalar bu site gerçekten benim hayatımın dönüm noktası oldu ilk başta bir umut dedim ama sonrası geçekten çok farklı oldu bir işim yoktu ama artık kendı işime sahibim çok teşekkürler.

 
Powered by Blogger